1:18GT SpiritLamborghiniPersonenauto

GT322 Lamborghini Diablo Jota Corsa


Voordat de Diablo GT1 door SAT werd gebouwd, had Automobili Lamborghini SpA een Diablo SE aangepast met de Jota-prestatieoptie. Hierdoor zou de Diablo SE Jota legaal in GT-races over de hele wereld kunnen worden ingevoerd, helaas is dit nooit gebeurd, slechts ongeveer 12 SE werden afgewerkt in Jota-specificatie en op een na werden er bijna nooit een racecircuit gebruikt.

Sommige zeer speciale Diablo SE Jota werden op speciaal verzoek van de fabriek gebouwd, een geel afgewerkte Diablo SE30 Jota werd besteld door het Japanse raceteam, uitgerust met een van de zee afgeleid brandstofinjectiesysteem op een aangepaste motor, deze Diablo Corsa werd gebruikt om hun Racing Countach, een sterk aangepast Countach 25th Anniversary-model dat de JLOC vóór 1995 gebruikte.

Na deze eerste ‘custom’ Diablo SE Jota, bouwde de fabriek drie andere, race-geprepareerde Diablo, de Jota P.01, P.02 en P.03 waren allemaal sterk aangepast en konden tegenwoordig worden opgenomen in de Japanse GTC-serie, deze zeldzame P-auto’s zijn feitelijk geregistreerd voor gebruik op de weg in Japan!
GT spirit models maakte dit 1 op 18 schaalmodel.