Verkoper worden

Op deze pagina vindt u de nodige informatie om een verkopers account op te zetten voor miniatuurauto.nl. Informatie over de account registratie, winkel opzet, betalingsconfiguratie, producten toevoegen en winkel aanpassingen. Als u meer vragen hebt dan kunt u contact met ons opnemen.

Hoe werkt miniatuurauto.nl

Miniatuurauto.nl is een marktplaats voor miniatuurauto’s. U kunt op de website uw eigen winkel hebben waar u miniatuurauto’s verkoopt. Tijdens het verkoopproces worden er kosten gemaakt. Om deze kosten te dekken houdt miniatuurauto.nl 6% van de omzet, de rest van het geld gaat volledig naar de verkoper. Bijvoorbeeld, wanneer er een miniatuur model verkocht wordt voor €40,- dan komen hier eventuele verzendkosten bij. Van het volledige bedrag krijgt de verkoper 94% en miniatuurauto.nl houdt 6% om de kosten te kunnen dekken. U maakt gebruik van alle faciliteiten zoals een uitgebreide winkel inclusief Ideal betaalsysteem.

Registratie

Om verkoper te worden op miniatuurauto.nl navigeert u naar de registratie pagina. Op de registratie pagina vink het “ik ben een verkoper” knopje aan en vul het registratie formulier in . Wanneer u op registreren klikt, worden de registratie gegevens opgestuurd en gekeurd door een miniatuurauto.nl medewerker. Wanneer uw account goedgekeurd is ontvangt u hier een e-mail van.

Na het registreren komt u op een welkom-pagina. Miniatuurauto.nl gebruikt het Dokan platform om de marktplaats functies te faciliteren. Dit scherm verwelkomt u en laat u uw winkel opzetten. Klik op “Let’s go” om uw winkel op te zetten. Nu komt u op de winkelinstallatie pagina. Vul hier uw adres gegevens in. Klik op Ga door om uw betalingsinstellingen in te vullen. Vul uw bank gegevens in zodat we u kunnen uitbetalen wanneer u miniatuurauto’s verkoopt. Uw winkel is nu klaar, zodra een administrator uw account goedgekeurd kunt u producten toevoegen aan uw winkel.

U kunt de winkel-en betalingsinstellingen later op uw dashboard nog invullen.

Navigeren naar het dashboard

Om naar het dashboard te navigeren klikt u vanuit de miniatuurauto.nl website rechts bovenin op de knop “Mijn Miniatuurauto”. Op deze pagina  vult u, onder inloggen, de gegevens in die u heeft aangemaakt tijdens het registreren van uw account en klikt u op de inloggen knop.

Product toevoegen

Om een product toe te voegen moet u eerst naar het dashboard navigeren. Om naar het dashboard te gaan, klik op Mijn miniatuurauto en log in. Op het dashboard, klik op “Producten”. Op de producten pagina, klik op “Voeg nieuw product toe”. Vul de gegevens in voor het product dat u toe wilt voegen. Upload een foto, deze foto kan niet meer dan 2MB groot zijn. Vul verder een naam, prijs, categorie en een korte beschrijving in en klik op “maak product aan” als dit het enige product is wat u aan wilt maken. Als u nog een product toe wilt voegen, klik dan op “Nieuw aanmaken & toevoegen”.

Vervolgens komt u op de product bewerken pagina, vul hier eventuele gegevens in die u nog niet heeft ingevuld. Het is erg belangrijk om een voorraadhoeveelheid in te vullen. Vink de knop “Activeer voorraadbeheer product” aan. Onder “stock quantity” vult u de hoeveelheid in van het product dat u aanbiedt. Klik onder aan de pagina op “Product opslaan”.

Wanneer uw product goedgekeurd is dan krijgt u hier een e-mail bericht van.

Bestelling verwerken

Wanneer er een bestelling wordt geplaatst voor één of meerdere van uw producten dan ontvangt u hier een e-mail bericht van. Navigeer naar het dashboard op miniatuurauto.nl. Klik op het oogje onder actie. Op deze pagina kunt u de verzendgegevens vinden, waar het pakketje naar toe verstuurd moet worden.

Als het de klant Afhalen geselecteerd heeft, dan kunt u met de gegevens aan de rechterzijde, onder “Algemene details”, contact opnemen over de afhaling van het pakketje. Als de klant pakketverzending heeft geselecteerd dan kunt u de verzendgegevens gebruiken om het pakketje te versturen. Wanneer het pakketje verstuurd is dan past u de status van de bestelling aan. Onder algemene details vindt u de status. Wanneer de bestelling verzonden is dan past u de status aan naar afgerond en klik op update.

De klant krijgt een e-mail dat de bestelling verzonden is, dus zorg ervoor dat het pakketje is verzonden voordat u dit doet. Als u tracking gegevens van het pakketje heeft dan kunt u deze invullen onder aan de pagina van de bestelling. Klik op “Tracking nummer” om deze gegevens toe te voegen aan de bestelling.

Betaling

Om als verkoper uitbetaald te worden navigeert u naar het dashboard. Op het dashboard klikt in het linkermenu op opname. U kant alleen geld opnemen uit miniatuurauto.nl wanneer u een balans van €25.00 of meer heeft. Vul het bedrag in wat u wenst op te nemen en een administrator zal zo snel mogelijk het opname verzoek goedkeuren en het geld overmaken. Heeft u nog niet u betalingsgegevens ingevuld?

Dan kunt u bij dashboard > instellingen > Betaling uw gegevens invullen.